Parterapi

I forbindelse med parterapi er det vigtigste for mig at skabe et rum, som begge parter føler sig trygge og godt tilpas i. Ligeledes skal begge parter naturligvis føle sig både set, hørt og forstået. Jeg lægger vægt på åbenhed, sårbarhed, rummelighed, tolerance, respekt og accept og er stor fortaler for ikke-voldelig-kommunikation (IVK ) – el. kærlig kommunikation – som jeg kalder det. Der skal være plads til at begge parter tør åbne sig op, være ærlige og vise nogle af de mere sårbare sider frem. Dette er nemlig vejen til forsoning, heling og udvikling.

For nogle par giver det mening også at gå i individuel terapi, da nogle fastlåste mønstre kan stamme fra den enkeltes egen historik – og ikke nødvendigvis fra det nuværende parforhold. Nogle gange handler det endda langt mere om forhistorien, opvæksten og relationerne herfra, end om det aktuelle parforhold. Således kan det give god mening, og være godt givet ud, både at komme individuelt, såvel som til parsamtaler.

“Love all

Protect all”

(Sifu Andreas Hoffmann)

I parsamtaler kan jeg, ligesom når jeg arbejder med individuel terapi, også godt finde på at inddrage afspændende/afstressende meditationer, eller øvelser som giver øget (selv-)indsigt. Dette kan være gavnligt for par, som lever et travlt liv, eller hvor den ene eller begge oplever/beskriver et forhøjet stressniveau, hvilket jo desværre er ret almindeligt pt. Læs evt. mere om min måde at arbejde på i de forskellige underafsnit, der er i sektionen Individuel Terapi.

I forhold til parterapi finder jeg, foruden ikke-voldelig kommunikation, særligt inspiration ved David Deida og hans idéer om “polariteten mellem det feminine og det maskuline” såvel som “3. generations parforhold”. Og derudover Anne-Sofie Jørgensen fra Tigerens Rede, som har skrevet bøgerne “Den Nye Tantra” og “Tantrisk Kærlighed” – begge kan varmt anbefales. Disse handler om sande, ærlige, frie og kærlige parforhold – ubetingede bevidste kærlighedsforhold – som fokuserer på samtale og dialog. Her undertrykkes intet, idet der gives plads til den enkeltes følelser, tanker, grænser og behov.